Rommelroute Almere

 

 Stappenplan Organisator

 


1. Meld je aan als organisator
Om organisator te worden van een Rommelroute moet je je aanmelden via de website.

 • Vul hierbij je gegevens in en geef je jouw voorkeur op voor een datum.
 • Geef hierbij het liefst 3 opties zodat de Rommelroutes gemakkelijk ingepland kunnen worden.
 • Let bij het kiezen van een datum op of er niet andere (grote) evenementen in de buurt zijn op die dag.
 • Van januari t/m maart is de eerste mogelijkheid om je aan te melden als organisator. Na maart kun je op de website zien op welke datum jouw Rommelroute werkelijk plaatsvindt.

 

Je hoeft natuurlijk niet alleen organisator te zijn! Vraag bijvoorbeeld je buren, deelnemers of kennissen uit de wijk om mee te helpen met de organisatie. Zeker als je een grote wijk hebt kun je bijvoorbeeld op Facebook vragen of er verschillende bewoners uit de wijk mee willen werken om de Rommelroute in jouw wijk op te zetten.


Behoefte aan meer ondersteuning? Stuur een mail naar rommelroute@deschoor.nl.
Wij kunnen met je mee kijken en je eventueel koppelen aan een ervaren organisator uit een andere wijk.

 


2. Start met het werven van meer deelnemers!
Vanaf maart kunnen deelnemers uit jouw wijk zich aanmelden via de website. Het is nu belangrijk om bewonerste gaan werven om mee te doen. Hieronder staan een paar voorbeelden van hoe je jouw Rommelroute kunt promoten:

 • Volg de Facebookgroep ‘Rommelroute Almere’. Vanuit Buurtkracht zal er ook bekendheid aan d e Rommelroutes worden gegeven.
 • Deel zelf de Rommelroute met informatie in je eigen netwerk en op Social media zoals: Facebook, Instagram, Hoplr (Leer je buren kennen) enz.
 • Als organisator kun je, als je je hebt aangemeld, flyers en posters aanvragen voor het aantal woningen die er in de wijk zijn. Doe dit zo snel mogelijk.
 • Benader deelnemers of zij mee willen helpen met flyeren.
 • Breng flyers rond in de wijk en hang posters op bij bijvoorbeeld de sportschool, buurtcentrum of supermarkt.
 • 3 weken van tevoren kun je banners voor de Rommelroute ophalen. Deze kun je op zichtbare plekken in de wijk ophangen. Er zijn ongeveer 3 tot 4 banners per wijk beschikbaar en deze kun je halen en terugbrengen bij Haakbeukweg 153 in Parkwijk.

 

Vanuit de Schoor wordt er gepromoot op: Facebook, Hoplr en Almere deze week.

3. Pleintje regelen (eventueel)
Zijn er in de wijk nou veel bewoners die geen tuin hebben? Kijk dan of je een openbaar pleintje kan regelen bij bijvoorbeeld een school of buurtcentrum. Maak dit bekend bij de coördinatoren zodat die dit kunnen aangeven op de website. Bewoners kunnen dan inschrijven op dat pleintje.

 

Voor het gebruik van een pleintje zijn er wel een aantal regels en tips:

 • Er mogen niet meer dan 100 mensen tegelijk op dezelfde plek in het pleintje staan. Hoewel er veeldoorstroom is, omdat bezoekers langs de kraampjes lopen en dan weer gaan, is de kans klein dat dit gebeurd. Maar het is wel handig als er iemand is die dit in de gaten houdt.
 • Er mag geen muziek gedraaid worden in verband met geluidsoverlast. En er mag geen etens- of drinkwaren verkocht worden. Commerciële verkoop is ook niet toegestaan.
 • Kijk of iemand in de buurt het toilet beschikbaar wilt stellen voor de bewoners die spullen verkopen vanaf het pleintje. Denk aan een school, winkel of bij iemand thuis.
 • Zorg dat je niet het verkeer of hulpdiensten kan belemmeren.
 • Let op dat er geen andere evenementen op die plek en dag plaatsvinden die een vergunning hebben.

 

4. Deelnemerslijst bijhouden
Sommige organisatoren vinden het fijn om zelf een deelnemerslijst bij te houden. Als organisator krijg je de aanmeldingsmail van de deelnemers van jouw wijk of buurt ook binnen. Vanuit een vrijwilliger wordt de lijst op de website gezet samen met een plattegrond.


5. Retourneren van banners
Na afloop van de Rommelroute in jouw wijk willen wij je vragen om de banners weer schoon af te leveren op Haakbeukweg 153 in Parkwijk, zodat de andere organisatoren ze weer kunnen gebruiken. Het is belangrijk dat de banners droog, schoon en zonder stickerresten worden teruggebracht om ze zo mooi mogelijk te houden.

 

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Rommelroutes in Almere worden georganiseerd voor/door bewoners en maken deel uit van Buurtkracht van De Schoor, Welzijn in Almere